Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як речник Вселенського Патріархату відповів на запитання про Томос

Як речник Вселенського Патріархату відповів на запитання про Томос

Блоги
Укрінформ
Привіт! Ми в Стамбулі. Довго думала, чи переносити поїздку на листопад, але не всиділа

Думала - якщо будуть добрі новини, то дамо вам благу звістку, а як не будуть - будемо для вас розрадою. А якщо будуть частково добрі новини, то відчуємо причетність.

Журналістів багато. Це подвір‘я патріархії.

На другому фото: журналісти BBC Святослав Хоменко, Віталик та наш кореспондент в Анкарі й Новому Римі Ольга Будник із речником Вселенської Патріархії Ніколасом Парахрісту.

Ніколас пояснює: "Вселенська патріархія не анонсує подій, не робить прес-конференцій. Ми зазвичай за день-два ставимо прес-реліз". Розповідає, що Синод відбувається щомісяця, але бішопи запитують - чому українські журналісти приїхали тільки сьогодні? Все, насправді, стримано.

Потішили російські телеканали. Святослав розповів, що направивши камери на вікна кімнати, де був Синод, вони почали жваво доповідати: "Украинский вопрос настолько резонансный, что его проводят вот так закрыто, в комнате за закрытыми дверями".

Типу Синоди десь проходять публічно. Відносини із російськими каналами у нас вже тут сформовані. Заходить один в кімнату:
- А что тут вай-фая нет? - протяжно так спрашивает.
- А вы сами чьи будете? - протяжно отвечаю.
- Первый Канал.
- А-А-А, - говорю я.
- Вай-фай украинцы украли, - говорим мы.
- Но сначала понадкусывали, - уточняю.

Чекаємо рішень. Повний пакет не обіцяємо, але щось...

- Ніколасе, є надія? - насправді вже півгодини милувалася його здатністю ніжно уникати відповідей (Греція, така Греція).

- Церква - наша надія.

На фото, що нижче - Оля з котом патріархії (тут вони всі якісь помиті). І я напроти брами патріархії, яка назавжди закрита через те, що там був розіп’ятий архієпископ, який допомагав грецьким повстанцям.

Стежте за нашими повідомленнями, які ми будемо розміщувати тут - у новинах мультиплатформи іномовлення, у цій-от рубриці "Блоги", а також на ФБ-акаунті Укрінформу. Ну, й трохи емоцій ви знайдете також і на моїй сторінці у Фейсбуку. Але все головне - відстежуйте тут.

Ярослава Міщенко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-