Фінансування програми «Горизонт 2020» отримали 98 українських проектів - МОН

Фінансування програми «Горизонт 2020» отримали 98 українських проектів - МОН

Укрінформ
За результатами конкурсів програми «Горизонт 2020» з 2014 року 97 українських організацій-учасників отримали фінансування на суму 17,88 млн євро на виконання 98 проектів.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час першого засідання Координаційного центру з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020»,  повідомляє прес-служба МОН.

«За результатами конкурсів програми «Горизонт 2020» з 2014 року до сьогодні 97 українських організацій-учасників отримали фінансування на суму 17,88 млн євро на виконання 98 проектів. Це на 5,3 млн євро більше, ніж Україна сплатила за»,  - йдеться в повідомленні.

Гриневич наголосила, що за результатами оцінки програм, виконаних у минулому році, 79% наукових проектів, у яких беруть участь українські організації в межах програми, «зробили значний науковий прогрес чи науковий прорив»

«Якісна оцінка виконаних проектів у 2017 році показала, що 19% опитаних проектів вже призвели до наукового прориву (оцінка категорії А) і 60% проектів призвели до значного наукового прогресу (оцінка категорії Б)», - зазначила міністр.

За даними МОН ці результати узгоджуються з результатами, отриманими у 2015 та 2016 роках, коли відповідно 71% та 73% проектів вважалися такими, що зробили значні наукові досягнення.

Гриневич повідомила, що на сьогодні понад 30% установ, які виграли гранти в межах "Горизонту”, -  це заклади вищої освіти. Серед інших виконавців проектів: 30% - установи НАН України та 40% -  бізнес-установи.

Читайте також: Президент підписав розпорядження про гранти для 62 молодих учених

«Це перші плоди участі України в програмі, і вони демонструють однаково високу залученість науки та бізнесу», - додала міністр.

Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха підкреслив, що найбільша кількість проектів здійснюється за такими напрямами: дії Марії Складовської-Кюрі - 47 проектів; розумний, екологічно чистий та інтегрований транспорт - 15 проектів; безпечна, чиста та ефективна енергетика - 12 проектів; клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини - 8 проектів; Європа в мінливому світі - інклюзивні, інноваційні та свідомі суспільства - 7 проектів; науково-дослідницькі інфраструктури - 6 проектів; продовольча безпека; сталий розвиток сільського та лісового господарства; морські, приморські ресурси та внутрішні води - 6 проектів.

Як повідомлялося, 16 липня 2015 року ВРУ ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом "Про участь України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-