Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Не брати участь у російськомовному контенті – мій особистий вибір

Не брати участь у російськомовному контенті – мій особистий вибір

Блоги
Укрінформ
Це моя позиція, бо щиро вважаю, що мова сьогодні є засобом виживання української нації та збереження України в її кордонах

Хочу звернутися до представників ЗМІ таких видань, як Obozrevatel.com, Glavcom.LIFE, Glavred, Podrobnosti.ua, Antikor, Politeka, InfoResist, Privat24.news, NEWSONE TV, Epravda.LIFE, Argumentua.LIFE, Replyua новости Украины та інші не спотворювати та не підміняти змісти в моєму інтерв’ю, наданому для Укрінформу 04.03.2018 р.

На яких підставах ви приписуєте тексти на кшталт «отказалась от русского языка» та інші, коли в моєму інтерв’ю мова йде про мій особистий вибір не брати участь в російськомовному контенті, так як своїм вибором хочу підтримати розвиток україномовного. Вболіваю за дотримання квот та підсилення позицій української мови у всіх сферах життя країни!

Це моя позиція, бо щиро вважаю, що мова сьогодні є засобом виживання української нації та збереження України в її кордонах. Постійна експлуатація нашими опонентами тез «Единая культура», «Русский мир», «Общие корни» та інших спотворює сприйняття реальності у свідомості пересічних росіян та, на жаль, багатьох українців, а також припускає схвальну підтримку доцільності агресії чи адвокатує дії РФ.

Мовна відмінність, як одна з важливих, сприяє припиненню певних експлуатацій, що в майбутньому допоможе мати діалог двох самодостатніх країн, а не імперії з колонією.

Я дуже добре знаю, як багато є російськомовних патріотів, як широко використовується російська мова в побуті й можу визнати, що сама користуюсь нею, але я також вважаю, що людина, дотична до публічної діяльності, чи то політик, чи державний службовець, чи представник ЗМІ, чи артист на сьогодні у своїй публічній діяльності має ідентифікувати себе як ноcій української мови.

Тож прошу вищезгадані ЗМІ не спотворювати мої слова і таким чином не дезорієнтувати громадян України у таких делікатних та, на жаль, досі провокативних темах. Використовуйте точний переклад або посилання на першоджерело.

Ірма Вітовська
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-