Звільнений за обміном луганчанин Овчаренко: Треба готуватися до нового життя

Звільнений за обміном луганчанин Овчаренко: Треба готуватися до нового життя

Відео
Укрінформ
Звільнений за обміном 21-річний луганчанин Владислав Овчаренко оговтується після полону у лікарні Державного управління справами і готується до нового життя.

Про це він розповів у коментарі телеканалу "112 Україна"

"На сьогодні-завтра планів немає, поки в лікарні. А надалі - треба прийти в себе поки що, готуватися до нового життя. Друзі, знайомі допомагають. Спасибі всім, хто вчора зустрів нас в Борисполі, поселили нас, нагодували, взяли нас під своє забезпечення. Поки що за їх рахунок живемо", - сказав Овчаренко.

Хлопець розповів, що бойовики "ЛНР" звинуватили його в "державній зраді у формі шпигунства", мали намір також інкримінувати "тероризм" та "спроби диверсії".

Читайте також: Нові переговори про обмін заручників можуть бути найближчим часом - Лутковська

"Затримали за відео, яке було викладене у YouТube, де я зі своїми друзями спалив прапор "ЛНР". Далі більше розкрутили цю справу і дійшло до "шпигунства". Перші два місяці нас тримали "на підвалі "МГБ", тобто під постійними фізичними впливами, психологічними, дня без насильства не проходило. З 5 грудня 2016 року вже були в СІЗО. Там було трохи легше", - сказав колишній бранець.

Він додав, що серед тих "силовиків", які застосовували фізичний вплив до нього, були і його знайомі: "У процесі, скажімо так, всіх цих побиттів "на розмовному рівні", дивлюся, знайомі обличчя під маскою ховаються нібито. А потім ці люди приходили без масок – дійсно були знайомі".

Іншим затриманим, розповідає хлопець, бойовики пропонували "покаятися" взамін на свободу. Йому з товаришами таких пропозицій не надходило.

Як відомо, у листопаді 2016 року представники "міністерства держбезпеки" терористичної організації "ЛНР" заявили про затримання в Луганську "лідерів підпільного неонацистського угруповання". Бойовики звинуватили Влада Овчаренка і Артема Ахмерова в "шпигунстві". У жовтні поточного року "суд" у Луганську засудив Овчаренка до 17 років ув'язнення.

Напередодні обидва ув'язнених були звільнені під час обміну між Україною і ОРДЛО: додому повернулися 73 українські заручники, а на окуповану територію були передані 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-