Цього року 330

Цього року 330 "п'яних водіїв" уникли відповідальності - Аваков

Укрінформ
З початку року в Україні звільнили від відповідальності понад 300 осіб, які керували транспортним засобом у нетверезому стані.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку року 330 осіб, які керували в нетверезому стані, були звільнені від відповідальності, а матеріали передані громадським організаціям для засудження. Зокрема, 138 осіб звільнили від відповідальності через визнання порушення малозначущим", - сказав Аваков.

Так від початку цього року за вчинення адміністративних правопорушень було складено 88 тисяч протоколів. З них суди розглянули тільки близько 44 тисяч.

Аваков переконаний, що відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані необхідно збільшити.

Читайте також: Нові штрафи і 50 км/год: уряд передає Раді зміни до ПДР

Крім того, пропонується посилення кримінальної відповідальності за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп'яніння, що спричинило заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 5 років; що спричинило тяжкі тілесні ушкодження або загибель людини - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-