П'ять автівок, що проходять у корупційних справах, пустять з молотка

П'ять автівок, що проходять у корупційних справах, пустять з молотка

Укрінформ
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передало на реалізацію на аукціоні OpenMarket (ДП "СЕТАМ") 5 арештованих автомобілів.

Про це на прес-конференції заявив голова Нацагентства Антон Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вперше в історії Нацагенства передаємо арештовані активи у кримінальному провадженні для реалізації. За рішеннями Печерського райсуду Нацагентству це майно було раніше передано в управління за ініціативою Головної військової прокуратури Генпрокуратури України", - сказав Янчук.

Водночас на запитання, чи належали ці автомобілі екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку, Янчук зазначив, що "ми (АРМА - ред.) не є правоохоронним органом, відповідно, питання належності цього майна - це питання до слідчих і прокурорів. Ми не можемо і не будемо коментувати відповідні питання".

За його словами, після реалізації на аукціоні цих автомобілів одержані кошти потраплять на депозитний рахунок Національного агентства, на якому вони знаходитимуться до завершення розслідування кримінального провадження.

"Лише у разі, якщо власник буде визнаний винним у вчиненні злочину, або в межах кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді вони підлягатимуть конфіскації, і такі кошти будуть зараховані у державний бюджет. В тому разі, якщо власник буде визнаний невинним у вчиненні злочину, або буде доведено, що ці активи не є похідним від злочину, то всі одержані від реалізації кошти плюс нараховані відсотки одержить власник. Ні Нацагентство, ні ДП "СЕТАМ", ні будь-яка інша особа від цих коштів нічого не одержить", - підкреслив голова АРМА.

Читайте також: Голова АРМА пояснив, чому гроші Януковича пішли у бюджет

Він поінформував, що загалом в управлінні Нацагентства з розшуку корупційних активів наразі знаходяться 22 арештованих автомобіля.

У свою чергу гендиректор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов зазначив, що загальна вартість цих 5 автомобілів становить близько 7 млн гривень.

"Дані автомобілі будуть торгуватися 20 листопада", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-