Аміна Окуєва - про війну в Україні

Аміна Окуєва - про війну в Україні

З архіву
Укрінформ
25 листопада 2015 року. Аміна Окуєва разом із Дмитром Флоріним та Олексієм Савичем взяли участь у прес-конференції "Війна в Україні: чеченське дзеркало" в Укрінформі.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік, Адам Осмаєв, дістав поранення. Невідомі, які скоїли напад на активістів Осмаєва та Окуєву, зникли на авто у невідомому напрямку. Що це за автомобіль - наразі встановлюють правоохоронці. По Київській області та в сусідніх областях введено план «Сирена». 

За словами Осмаєва, він намагався надати Аміні першу допомогу, але «їй влучили в голову». Крім того, Осмаєв заявив, що червневий замах та нинішній - «ланки одного ланцюга». 

Раніше на колишніх бійців-добровольців Окуєву та її чоловіка Осмаєва вже був замах. 1 червня на Подолі в Києві нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону. Після того, як закінчився термін охорони, їм запропонували його продовжити, однак Окуєва та Осмаєв відмовилися.

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України.  Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-