Поліція вивчає обставини захоплення вертолітного майданчика на Парковій

Поліція вивчає обставини захоплення вертолітного майданчика на Парковій

Укрінформ
Столична поліція почала збір матеріалів у зв'язку із захопленням вертолітного майданчика колишнього президента Віктора Януковича на Парковій вулиці в Києві.

Про це повідомив начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поліція зареєструвала цю подію, проводиться збір матеріалів, рішення буде прийнято", - сказав він, додавши, що подію внесено до журналу єдиного обліку.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектору" заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій у Києві під свій контроль. Вони, зокрема, вимагають негайно націоналізувати вертолітний майданчик, повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі тощо. Націоналісти також заявили, що повернуть контроль над будівлею лише державній установі під контролем київської громади.

Читайте також: Вертолітним майданчиком на Парковій керує держпідприємство - ГПУ

Водночас, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик перебуває в управлінні державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів".

У Генеральній прокуратурі нагадали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчику) на Парковій дорозі в Києві триває, вживається заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-