Глава МЗС Австралії розповіла про перші години роботи після збиття МН17

Глава МЗС Австралії розповіла про перші години роботи після збиття МН17

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп переконана, що малайзійський Боїнг рейсу МН17, на борту якого було 38 австралійців, збили підтримувані Росією сепаратистські сили.

Про це глава австралійського зовнішньополітичного відомства заявила під час отримання відзнаки "За свободу" (Freedom Award) від української громади Австралії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я пам'ятаю той дзвінок на світанку про збиття літака. Пам'ятаю розмову з російським послом, бо у нас були дані, що літак збили підтримувані Росією сепаратисти на сході України. Я досі переконана, що саме так і було... а далі наполегливу роботу в ООН, співпрацю з нідерландською та українською сторонами", - розповіла Бішоп.

За словами міністра, найбільше у часи трагедії її вразило ставлення української влади і людей.

Читайте також: МЗС: Україна і Нідерланди обміняються даними щодо збитого MH17

"Я згадую, як українські депутати повернулися з канікул, щоб проголосувати за допуск австралійської поліцейської місії на місце катастрофи... Я досі думаю, чи можливо було б таке в Австралії, коли на заклик міністра закордонних справ іншої країни зібрався парламент", - сказала вона.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначила, що країни досі мають дуже добрі відносини і ефективно взаємодіють у рамках Міжнародної групи з розслідування.

"Ми непохитні у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, ми не сприймаємо російської агресії проти незалежної держави, ми підтримуємо санкції проти РФ за її дії", - наголосила вона.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-