19 липня: народний календар і астровісник

19 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
На Сисоя нема покою; купуйте, що бачите і продавайте, що можете.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять преподобного Сисоя Великого – християнського святого, ченця-аскета, послідовника преподобного Антонія Великого. Шістдесят років провів цей чоловік в Єгипетській пустелі, і не тільки прожив, але й зумів досягти вражаючих вершин духовного життя, за що й був названий братією Великим. Висловлювання Сисоя Великого – справжнісінькі перлини християнської мудрості. Якось один із ченців сказав преподобному: «Хочу утримувати від усього лихого моє серце, щоб воно залишалось непорушним». Святий на те відповів: «Як можемо утримувати серце, коли наш язик – наче ворота розчинені навстіж». Інший прийшов за порадою: «Авво, я впав (згрішив тобто). Що маю робити?» «Встань», - відповів святий. «Але я знову впав», - заперечив інок. «А ти знову встань», - пролунала відповідь. Молодий монах з розпачем вигукнув: «І доки так триватиме?» На що преподобний спокійно відповів: «До самої кончини твоєї».

В народному календарі цей день жодними обрядодіями не позначений – люди працювали в полі, намагаючись упоратися до початку дощів. Але погоду прогнозували завжди. «Якщо білі, жовті, жовтогарячі, рожеві й червоні квіти портулаку розкрилися – на сонячну погоду»; «Берізка польова згортає квіточки вінчиком у парасольку – на негоду»; «Перед дощем кручені паничі складаються вузликом».

Іменинники сьогодні Єфим, Федір, Валентин, Василь, Юлія.

Продовжуємо загинати «місячні пальці». Сьогодні 25-ий місячний день, середа – день Меркурія, а Місяць у Близнюках. Це свідчить про те, що сприятиме сьогодні у справах торговельних і судових. Товариські й відкриті Близнюки відповідають за комунікацію, взаємодію й відносини, тож енергія цього сузір’я навчає нас правильним взаєминам, заснованих на підвалинах любові. З іншого боку символом 25-го місячного дня є мушля – час самозаглиблення, споглядання і пасивності. Дотримуйтесь помірності в усьому. Стригтися цього дня не бажано: існує ризик загострення очних хвороб (запалення, підвищення очного тиску тощо). Більше рухайтеся, менше сидіть. На сни не звертайте уваги.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 і 1929 роках: +8,9; а найтеплішим у 2007 – +36,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-