В Україні відзначають день медика

В Україні відзначають день медика

Укрінформ
В Україні сьогодні відзначають День медичного працівника. Свято встановлене в Україні згідно з Указом Президента України № 281/94 і відзначається щорічно, в третю неділю червня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав медиків з їх професійним святом - Днем медичного працівника, повідомляє Урядовий портал.

"Медик, безумовно, є однією з найавторитетніших, найпотрібніших і найскладніших професій. В усьому світі медичних працівників шанують за те, що вони обрали для себе шлях гуманізму і самовідданого служіння ближнім. Від вашої праці залежить найголовніше – життя і здоров’я людини", - зазначив Гройсман.

За його словами, українські медики – висококваліфіковані фахівці, що користуються повагою у світовому медичному співтоваристві та здатні виконувати найскладніші професійні завдання.

"На жаль, їх праця часто залишається недооціненою і вони змушені працювати в умовах, які не відповідають рівню їх досвіду. Уряд запроваджує масштабну реформу системи охорони здоров’я, яка торкнеться всіх рівнів. Ми змінимо ситуацію, і українці отримуватимуть якісні медичні послуги, а медичні працівники – гідну винагороду за свою працю", - наголосив Прем'єр-міністр.

Особливо Гройсман відзначив працю військових медиків, які рятують бійців і громадян на сході країни: "Ваші мужність, самовідданість і високий професіоналізм заслуговують на слова щирої вдячності. Українська військова медицина переживає стрімкий розвиток, і завдання уряду – забезпечити належні інституційні умови для роботи військових медиків, адже це питання життя і здоров’я наших захисників і громадян".

Прем'єр-міністр висловив вдячність українським медикам за щоденну копітку працю і побажав міцного здоров’я, добробуту, нових професійних звершень та особистих перемог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-