СБУ викрила корупційну схему у філії Укрзалізниці

СБУ викрила корупційну схему у філії Укрзалізниці

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою викрили окремих керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновники розробили корупційний механізм надання послуг комерційним структурам. Згідно з ним, занижувалися реальні обсяги спожитої клієнтами електроенергії. Лише третина обсягів сплачувалася офіційно на рахунки "Енергозбуту", третина надходила зловмисникам в якості хабара, решта економилася підприємцями. За офіційними даними, тарифи філії "Енергозбут" нижчі розцінок обленерго", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали у Вінниці начальника регіонального вузла та одного з керівників київського підрозділу "Енергозбуту" під час отримання 250 тисяч гривень від бізнесмена за укладання корупційної угоди на постачання електроенергії.

Під час обшуків у центральному офісі філії "Енергозбут" в Києві, структурних підрозділах у Вінницькій області та за місцями проживання фігурантів справи співробітники СБУ виявили документацію, яка підтверджує функціонування у філії ПАТ "Укрзалізниця" сталої структурованої системи одержання хабарів у особливо великих розмірах. В одного із затриманих зловмисників правоохоронці вилучили "чорну касу" "Енергозбуту" на майже мільйон гривень і "чорну" бухгалтерію з обліку отриманих коштів, повідомили в прес-центрі.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення організаторів та учасників корупційного механізму в керівництві ПАТ "Укрзалізниця" та філії "Енергозбут".

За матеріалами СБУ буде також ініційовано проведення ревізії фінансово-господарської діяльності філії "Енергозбут" та енергоаудиту ПАТ "Укрзалізниця", підкреслюється в повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-