Порошенко і Гройсман висловили співчуття у зв’язку зі смертю Блаженнійшого Любомира

Порошенко і Гройсман висловили співчуття у зв’язку зі смертю Блаженнійшого Любомира

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловили співчуття у зв’язку зі смертю Блаженнійшого Любомира, Верховного Архієпископа-емерита Української Греко-Католицької Церкви.

Про це Порошенко пише у Фейсбуці

"Щиро сумую з усіма вірними УГКЦ і всією Україною. Висловлюю глибоку шану цій світлій людині, справжньому подвижнику, який сміливо ніс слово Господнє українцям у двох сторіччях на зламі двох тисячоліть", - написав він.

Як нагадав Президент, в одному з останніх інтерв’ю Любомир Гузар пророче сказав: "Мир означає любити один одного. Мир – то не є відсутність боротьби".

"Виконуючи його наказ за покликом серця ми маємо продовжувати боротися за Україну, за мир, за любов", - наголосив Глава держави.

Прем'єр-міністр Гройсман у Твіттері наголосив: "Пішла у вічність велика людина, людина надзвичайно мудра і віддана Україні. Не стало Блаженнійшого Любомира Гузара. Вічна пам'ять".

Нагадаємо, у середу, 31 травня, на 85 році життя помер єпископ Української греко-католицької церкви Блаженнійший Любомир (Гузар). Сумну новину кореспондентові Укрінформу підтвердили співробітники прес-служби УГКЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-