Горбатюк пояснив, навіщо Генпрокуратурі Манафорт

Горбатюк пояснив, навіщо Генпрокуратурі Манафорт

Укрінформ
Керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк підтвердив, що ГПУ просила у Мін'юсту США допомоги в допиті колишнього глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Як розповів Горбатюк Громадському радіо, клопотання до Мін’юсту США Україна відправляла більше року тому. Відповіді поки не отримала.

Він уточнив, що допит Манафорта ГПУ хоче провести в рамках розслідування справи проти екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

"Це у справі за обвинуваченням (воно в суді знаходиться) екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича у розтраті 8,5 мільйонів гривень, які були виплачені юридичній фірмі у зв’язку з позовом "Тимошенко проти України" про її незаконний арешт. Встановлені контакти його (Пола Манафорта - ред.) з фірмою Scadden, яка укладала договір з Мін’юстом, і його треба допитати як свідка", - зазначив Горбатюк.

Нагадаємо, Манафорт залишив президентську кампанію Дональда Трампа в серпні 2016 року, після того, як з'ясувалося, що він міг незаконно отримати $12 млн від Віктора Януковича, з яким  працював з 2004 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-