Аваков: У Києві затримали

Аваков: У Києві затримали "злодія в законі", який працював на МВС РФ

Відео
Укрінформ
Поліція Києва 10 лютого затримала відомого в багатьох країнах "злодія в законі" Гела Кардава.

Про це пише глава МВС Арсен Аваков.

"Уродженець Грузії 42-річний Гела Кардава, неодноразово засуджений за тяжкими статтями (розбій, грабіж) затриманий у Києві в результаті спецоперації, проведеної столичною поліцією за участю бійців спецпідрозділу КОРД", - зазначає він.

Співробітники поліції перевіряють оперативну інформацію про його причетність до скоєння ряду злочинів на території України та зв'язки з членами організованих злочинних угруповань, що діють на території України.

"Злодій в законі" затриманий в одному з столичних ресторанів разом із "соратниками". Під час затримання у підозрюваного вилучено, ймовірно, підроблений паспорт громадянина України на ім'я Голомба Олега Романовича, уродженця Сімферополя (швидше за все, підроблено у розрахунку на складність перевірки достовірності інформації в базах даних анексованого Криму)", - пише міністр.

З відкритих джерел відомо, що Гела Кардава є одним з організаторів так званих комерційних "коронацій злодіїв у законі" в пострадянських країнах.

Як пише Аваков, крім того, є інформація про те, що він є штатним агентурними співробітником МВС Росії. Перевіряється інформація про його співпрацю зі спецслужбами РФ.

Глава МВС висловив подяку співробітникам ГУ Нацполіції Києва та полковнику поліції Андрію Крищенку за блискуче перевірену операцію та системну роботу щодо затримання і видворення злодіїв в законі з території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-