На Київщині викрили адміністраторів соцмереж, які «зливали» місця вручення повісток

На Київщині викрили адміністраторів соцмереж, які «зливали» місця вручення повісток

Укрінформ
У Київській області припинили діяльність інтернет-спільнот, які у Телеграм-каналі та Вайбері поширювали інформацію про місця вручення повісток військовозобов’язаним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури припинена діяльність інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.

Двом адміністраторам таких спільнот повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані створили Tелеграм-канал і групу у Вайбері, де упродовж 2023-2024 років повідомляли про заходи, які проводять працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на території Київської області.

Читайте також: Генштаб: На ВЛК викликатимуть окремою повісткою після оновлення даних у ТЦК через е-кабінет

Підозрювані розміщували інформацію про актуальні місця роздачі військовозобов’язаним повісток з метою ухилення від мобілізації в умовах воєнного стану.

Для збору відомостей про локації адміністратори використовували власну мережу інформаторів серед місцевого населення.

Стосовно одного з фігурантів обвинувальний акт вже скерували до суду.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники з початку повномасштабного вторгнення викрили 450 злочинних груп, які займаються незаконним переправленням чоловіків через кордон. 

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-