«Білі янголи» потрапили під потужний обстріл, коли евакуювали пораненого з Очеретиного

«Білі янголи» потрапили під потужний обстріл, коли евакуювали пораненого з Очеретиного

Відео
Укрінформ
На Донеччині під час евакуації пораненого з Очеретиного екіпаж поліцейських «Білі янголи» потрапив під потужний ворожий обстріл. Але пораненого доставили до медзакладу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція області та опублікувала відповідне відео з місця події.

«Окупанти прицільно вдарили по житловому сектору, де в цей час поліцейські допомагали пораненому чоловіку сісти в автомобіль. На виїзді з селища ворог знову атакував екіпаж… Поліцейським вдалося вирватись із вогню та врятувати людину», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що після нічного обстрілу в Очеретиному осколкового поранення зазнав місцевий мешканець, на допомогу якому і прибули «Білі янголи». Правоохоронці надали постраждалому медичну допомогу. У момент евакуації чоловіка розпочався потужний обстріл. Поліцейські швидко залишили локацію, бо над ними знаходився дрон, який коригував ворожий вогонь.

«На виїзді з населеного пункту екіпаж знову потрапив під удар - снаряди лягли в 70 метрах. «Білим янголам» вдалося неушкодженими прорватися з фронтового Очеретиного та доставити пораненого до медзакладу», - повідомили в поліції.

Там зазначили, що дорогою співробітники поліції заспокоювали чоловіка, який не тільки пережив важку ніч, а й втратив знайомих. За словами пораненого, він трьох сусідів поховав за тиждень. «Вчора сусіда (поховав – ред.). Прилетіло в будинок, засипало цеглою. Жінку витягнули, а чоловіка - ні. За будинком поховав, бо на кладовище не дійдеш», - розповів евакуйований постраждалий.

Читайте також: З Очеретиного «Білі янголи» за тиждень евакуювали 10 осіб, серед них 101-річна жінка

Правоохоронці знову закликали мешканців прифронтових населених пунктів врятувати своє життя та евакуюватися. Вони нагадали телефон евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку - 066-56-19-102.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-