Жителів Київщини попереджають про можливе затоплення заплав

Жителів Київщини попереджають про можливе затоплення заплав

Укрінформ
До 25 квітня в Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься подальше затоплення заплав і понижених прирічкових територій через підвищену водність Дніпра.

Про це попереджає Український гідрометцентр, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу КМДА

«До 25 квітня в Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься подальше затоплення заплав і понижених прирічкових територій (І рівень небезпеки, жовтий)», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що подальше затоплення заплав і понижених прирічкових територій можливе внаслідок підвищеної водності річки Дніпро та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ.

Гідрологи також припускають можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів.

У КМДА зауважили, що рятувальні служби столиці перебувають на постійному зв’язку з Укргідрометцентром, що постійно аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації в басейні Дніпра.

Читайте також: В Україну повертається тепло - сьогодні уже буде до +21°

Крім того, КП «Плесо» здійснює щоденний моніторинг рівня води в Русанівській протоці для запобігання можливих підтоплень. 

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА нагадують, що у разі надзвичайних ситуацій необхідно телефонувати цілодобово до «Київської служби порятунку» за номером: 044-430-37-13.

Як повідомляв Укрінформ, вчора, 22 квітня, рівень Дніпра в межах Києва піднявся на 67 сантиметрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-