На Хмельниччині голову позаштатної ВЛК викрили у хабарництві

На Хмельниччині голову позаштатної ВЛК викрили у хабарництві

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині викрито голову позаштатної військово-лікарської комісії при ТРЦ та СП, яка вимагала хабар за діагноз.

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, передає Укрінформ.

“Повідомлено про підозру голові позаштатної військово-лікарської комісії при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 57-річна лікарка-фтизіатр вимагала у родички військовозобов’язаного з вадами слуху 300 доларів США за обстеження та подальше визнання його ВЛК непридатним чи обмежено придатним до військової служби.

Зазначається, що жінка вимушено погодилась на умови лікарки. Однак звернулася до правоохоронців, які й задокументували злочинну діяльність підозрюваної.

У прокуратурі додають, що під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання медикині знайдено частину коштів, а також відповідну медичну документацію. Наразі суд взяв її під варту з правом внесення застави. Також до суду скеровано клопотання щодо її відсторонення від посади.

Читайте також: В Україні заблокували ще кілька схем з ухилянтами: викрили очільника ВЛК і депутата

В разі доведення вини підозрюваній загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігові викрили очільника ВЛК, який за хабарі допомагав призовникам ухилятися від мобілізації.

Фото: Спецпрокуратура Західного регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-