У Вінниці вперше успішно провели одну з найскладніших у світі операцію Феррацці

У Вінниці вперше успішно провели одну з найскладніших у світі операцію Феррацці

Відео
Укрінформ
У Вінниці на базі обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова медики успішно виконали одне з найскладніших у світі кардіохірургічних втручань – операцію Феррацці.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ. 

«Уперше на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова успішно виконали одну з найскладніших кардіохірургічних операцій у світі – операцію Феррацці. Її провела команда спеціалістів Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова. Крім команди Інституту на чолі з доктором медичних наук, професором, членом-кореспондентом НАМН України Костянтином Руденком, участь в операції взяли фахівці обласної лікарні імені М. І. Пирогова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що операція Феррацці є одним з найважчих оперативних втручань в кардіохірургії, але водночас – найбезпечнішим для пацієнта. Вона була спрямована на сповільнення розвитку хвороби, зниження ризику раптової серцевої смерті та повернення пацієнтки до повноцінного життя.

Читайте також: У Львові хірурги вперше провели операцію на відкритому серці за технологією Феррацці

Лікарі виконали оперативне втручання в умовах штучного кровообігу, зробили реконструкцію мітрального клапана і вилучили частину серцевого м'яза, яка заважала виходу крові з лівого шлуночка серця в аорту.

Лікарі прооперували пацієнтку, яка страждає від генетично детермінованого захворюванням серця, - гіпертрофічної кардіоміопатії, яка загрожує раптовою серцевою смертю.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці медики видалили металевий уламок із серця пацієнта

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-