На Прикарпатті стартував проєкт «Бойові ворони»

На Прикарпатті стартував проєкт «Бойові ворони»

Укрінформ
В Івано-Франківську військові 102 бригади Тероборони презентували проєкт «Бойові вОрони». Його мета – забезпечити постійну фінансову підтримку для виробництва дронів та приладів РЕБ (радіоелектронної боротьби).

Про це під час презентації проєкту повідомив його співініціатор, військовий 102 бригади ЗСУ Ростислав Рудзинський, передає кореспондент Укрінформу.

«Нашим військовим потрібні дрони щодня для відбиття ворожих атак, розвідки, для знищення техніки та окупантів. Потрібні щодня РЕБи. Їх дія , на відміну від дронів, невидима, але вони захищають життя наших військовослужбовців. Фінансова підтримка потрібна постійно… Ми запустили наш проєкт підписки «Бойові ворони». У всіх є підписка на Netflix чи Youtube. Це така сама підписка, але на дрони і РЕБи для 102 бригади... Ця підписка – причетність до великої справи», - наголосив Рудзинський.

Він зауважив, що у такий спосіб буде забезпечено сталий підхід до фінансування дронів та приладів РЕБ, виробництво яких у співпраці з волонтерами забезпечують інженери 102 бригади ЗСУ. Аби підтримати проєкт, варто зайти на сайт https://102.if.ua/ і підписатися на щомісячний донат. Надіслані кошти будуть акумулюватися у фонді «Повернись Живим».

«100% цих коштів скерують на закупівлю необхідного обладнання і комплектуючих. Фонд «Повернись Живим» стежить, щоб закупівлі були дешеві, з максимальною знижкою та найвищою якістю», - додав Рудзинський.

Військові запевняють, що за дві доби завдяки такій підписці їм вже вдалося зібрати кошти на 2 прилади РЕБ.

Читайте також: На Прикарпатті запустили лабораторію з виробництва дронів для штурмової бригади «Едельвейс»

«Якщо ця підписка і проєкт будуть реалізовані в області на постійній основі, то наші підрозділи не будуть відчувати потреби у дронах та системах РЕБ», - переконаний майор Микола Гуцуляк.

Старт проєкту «Бойові ворони» вдалося забезпечити завдяки народному депутату Ігорю Фрісу та ряду представників бізнесу, які підтримали проєкт.

102 бригада ЗСУ створена у вересні 2018 року. До її складу входять жителі Івано-Франківської області, які несуть службу у восьми військових частинах ЗСУ.

Як повідомляло агентство, прикордонники за допомогою дронів знищили на Харківщині російські бліндажі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-