Київщина передає Харківщині генератори

Київщина передає Харківщині генератори

Фото
Укрінформ
Київська область передає Харківській області генератори й продовжує збирати найнеобхідніші речі в рамках акції “Подаруй світло Харкову”.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, Харківщина потерпає від масованих нещадних обстрілів. Росіяни б’ють саме по енергетичній інфраструктурі, намагаючись лишити людей без світла та води.

“Від Київщини насамперед передаємо на Харківщину найнеобхідніше – генератори. 13 потужних генераторів від 10 до 22 кВТ вже у дорозі до цієї області. В понеділок від Вороньківської громади відправляємо ще 25 генераторів потужністю 2,5–5,5 кВТ, а також паливо. Усе це вже чекають мешканці Вовчанської громади Чугуївського району”, - зауважив голова обладміністрації.

Він також повідомив, що наступного тижня Київщина відправить ще партію генераторів, з них два великої потужності – 520-800 кВТ.

За словами Кравченка, генератори – це те, чого вкрай потребують лікарні, школи, дитсадки, соціальні заклади, магазини.

Читайте також: З Прикарпаття відправили продукти харчування та генератори на Харків

“Київщина як ніхто знає про це. Знаємо, як через російських окупантів сидіти без світла та тепла. Дякую районам, громадам, волонтерам та благодійникам, які долучаються до акції “Подаруй світло Харкову”, - заявив він.

За словами Кравченка, формується й іншу необхідну допомогу: павербанки, зарядні станції тощо. У кожній громаді є пункти допомоги Харківщині.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області через систематичні масовані обстріли критичної інфраструктури застосовують графіки відключень світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-