Медичні розрахунки ДСНС переведені на цілодобовий режим роботи - Клименко

Медичні розрахунки ДСНС переведені на цілодобовий режим роботи - Клименко

Укрінформ
Медичні розрахунки у складі Державної служби України з надзвичайних ситуацій наразі переведені на цілодобовий режим роботи.

Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, відповідаючи на питання, наскільки важко наразі працювати рятувальникам, передає кореспондент Укрінформу.

«Не стільки важко, скільки небезпечно. У працівників ДСНС раніше… не було медичних розрахунків у нічний час роботи, зараз ми їх (ці розрахунки – ред.) спрямували на цілодобовий режим роботи. Відповідно, тут медзабезпечення саме працівників ДСНС має розвиватися у зв’язку з тим, що ми отримуємо дуже багато поранених під час ліквідації наслідків», - сказав Клименко.

За його словами, цьогоріч кількість рятувальників, які мають досвід роботи на значній висоті, була збільшена до 500 осіб. «Бо при будь-якому обстрілі житлового будинку, ТЕЦ або інших об’єктів критичної інфраструктури (відповідним спеціалістам – ред.) треба працювати тривалий час на значній висоті», - зазначив міністр.

Клименко вважає, що має розвиватися і кінологічна служба (надзвичайників – ред.).

«Зараз (тобто, невдовзі – ред.) ми отримаємо від наших міжнародних партнерів ще 40 собак, які вже будуть (підготовлені - ред.) саме на роботу з пошуку як живих людей, так і тіл тих, хто загинув під завалами», - поінформував очільник МВС.

Він зазначив, що наразі є потреба у спеціалістах і до так званих «фонтанних» підрозділів ДСНС – це підрозділи, які залучені до ліквідації наслідків на об’єктах критичної інфраструктури нафтогазової промисловості.

«Що стосується техніки – ми на сьогоднішній день забезпечені у повному обсязі. Звичайно, частина цієї техніки є застарілою - і ми її поетапно змінюємо. Але за 2022-2023 роки війни ми від міжнародних партнерів отримали та отримуємо дуже багато спеціалізованої аварійно-рятувальної техніки – зокрема, тієї, яка залучається на розмінування тощо», - зазначив Клименко.

Читайте також: Повторні обстріли росіянами працівників ДСНС під час рятувальних робіт стали інтенсивніші - речник

Міністр додав, що вітчизняний виробник (спеціалізованої пожежної та аварійно-рятувальної техніки) вже виходить на ринок і надає МВС свої відповідні пропозиції.

«У тому числі й щодо того, що стосується вже розмінування, є техніка. Ми вже навчилися її робити, і зараз проходять випробування ручних механізованих засобів розмінування територій», - поінформував Клименко.

Як повідомлялося, 20 березня 2023 року тодішній очільник ДСНС Сергій Крук поінформував, що у ДСНС почали вводити медичні розрахунки у пожежних частинах.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України був створений у мирний час, як майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, щоб допомагати розвʼязати нагальні проблеми регіонів.

В умовах повномасштабної війни актуальність Конгресу стала в рази більшою. Від оперативності вирішення проблемних питань у громадах часто залежить не лише добробут мешканців, а і безпека їхнього життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-