На Харківщині на вибухових предметах підірвалися понад 270 цивільних, майже чверть - летально

На Харківщині на вибухових предметах підірвалися понад 270 цивільних, майже чверть - летально

Укрінформ
На Харківщині з початку повномасштабного вторгнення на вибухонебезпечних предметах підірвалися 274 цивільних, у 73 випадках це закінчилося смертю.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА, передає Укрінформ. 

«Замінованість земель Харківщини залишається одним із головних факторів, який негативно впливає на відновлення й розвиток майже усіх сфер. Тому маємо впроваджувати нетипові методи й вже зараз знаходити інноваційні рішення. Саперні підрозділи ДСНС та поліції працюють на межі можливостей. Серед цивільного населення... — 274 випадки підриву, із яких 73 летальні», – поінформував під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

В ОВА зазначили, що до заходу долучилися керівництво облради та міськради, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, міжнародні організації та інші учасники. Зокрема розглянули діяльність Фонду «Партнерство за сильну Україну». Це спільна донорська програма уряду України та семи держав-партнерів, що реалізують проєкти в громадах та на національному рівні. До співпраці залучені Британія, США, Швеція, Швейцарія, Канада, Фінляндія, Нідерланди.

Читайте також: На Харківщині чоловік підірвався на протипіхотній міні
Фото: kharkivoda.gov.ua
Фото: kharkivoda.gov.ua

Фондом передано до Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України понад 350 одиниць спеціального обладнання, було надано 4,5 тисячі витратних матеріалів для знищення вибухонебезпечних предметів. Наразі в процесі передачі 8 дистанційних роботів, які також можуть застосовуватися при розмінуванні. Окрім того, допомагали в облаштуванні укриттів цивільного захисту в Харкові, Ізюмі, Шевченковому.

Читайте також: У Харкові розробляють машину для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, для прискорення темпів розмінування Харківщини потрібно 1,5 тис. саперів і 20 спеціальних машин. В області потребують розмінування понад 570 тис. га сільськогосподарських земель, 343 км доріг державного значення, 3040 км - місцевого значення; 800 км інфраструктури Укрзалізниці; 1014 км залізничних колій. 

Фото ілюстративне: Центр нацспротиву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-