Обстріл Звягеля на Житомирщині: у Міндовкіллі назвали суму екологічних збитків

Обстріл Звягеля на Житомирщині: у Міндовкіллі назвали суму екологічних збитків

Укрінформ
Збитки, завдані довкіллю внаслідок атаки російськими дронами інфраструктурного об’єкту в Звягелі на Житомирщині, попередньо оцінюють у майже 50 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу «Ми – Україна» розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

«Щодо впливу на навколишнє середовище, наші фахівці з екологічної інспекції виїхали на місце, відібрали відповідні проби і попередньо обрахували, що збитки довкіллю внаслідок такого теракту становлять понад 48 млн грн», - зазначив Стрілець.

За його словами, паливно-мастильні матеріали також потрапили в ґрунти. З них теж відібрали проби і наразі очікують на результати.

Читайте також: На Житомирщині вночі російські дрони атакували об'єкт критичної інфраструктури

«Що стосується якості повітря, вона стабілізувалася. Джерел, які могли б вивільняти додаткові забруднюючі речовини, зараз немає», - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Звягелі Житомирської області через атаку російських ударних дронів виникла загроза забруднення повітря, жителям міста рекомендовано залишатись удома із закритими вікнами, школи переведені на дистанційне навчання.

Згодом начальник Житомирської ОВА повідомив, що у місті немає прямої загрози забруднення повітря, а запроваджені заходи були превентивними.

Фото: weukraine.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-