На Рівненщину прибув третій евакуаційний потяг із Донеччини

На Рівненщину прибув третій евакуаційний потяг із Донеччини

Фото
Укрінформ
На Рівненщині зустріли черговий евакуаційний потяг із Донеччини - ним прибула 31 людина, зокрема 7 дітей.

Про це написав начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Черговий евакуаційний потяг сьогодні прибув на Рівненщину. З Донеччини до нас в область евакуювалася 31 людина, зокрема 7 дітей», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі на вокзалі евакуйовані отримали передбачені виплати, першу медичну та психологічну допомогу.

Усіх людей поселять у громадах Дубенського району.

Коваль нагадав, що це третій евакуаційний потяг на Рівненщину. До цього область уже прийняла 96 людей, які оселилися в Рівненському та Дубенському районах.

Підкреслюється, що в області готові й надалі приймати співвітчизників, які постраждали внаслідок війни.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області з 23 березня розпочалася евакуація місцевого населення у Рівненську та Волинську області.

На Рівненщині готуються зустріти третій евакуаційний потяг із Донеччини, серед тих, хто прибули першими двома потягами, третина - діти.

Читайте також: Близько пів сотні дітей з Донеччини відпочиватимуть на Прикарпатті

На Рівненщині є понад 700 місць для внутрішньо переміщених осіб, майже в кожній громаді можна розмістити по 10-15 людей у місцях компактного поселення.

У Рівному у грудні 2023 року відкрили «Простір інтеграції», де допомагають внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від агресії Росії проти України. Область прийняла у себе понад 88 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 50 тис. залишаються в регіоні на невизначений термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-