На Полтавщині СБУ викрила ще трьох прихильників «русского мира»

На Полтавщині СБУ викрила ще трьох прихильників «русского мира»

Фото
Укрінформ
На Полтавщині СБУ викрила ще трьох прихильників «русского мира».

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба СБУ Полтавської області, передає Укрінформ.

"Служба безпеки викрила 2 мешканців Полтави та одну мешканку Миргорода, які поширювали наративи ворожої пропаганди на власних сторінках у заборонених соціальних мережах. Фігуранти виправдовували дії країни-агресора, глорифікували Путіна та російське військо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один із фігурантів називав українські міста «ісконно руськими» та чекав на їх захоплення окупантами. Він закликав до знищення «центрів прийняття рішень», будівель силових відомств, а також мостів і об’єктів критичної інфраструктури. Крім того, фігурант виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Інша фігурантка підтримувала Росію і намагалася дискредитувати вище керівництво України перед міжнародними партнерами. Вона називала сюжети та публікації західних медіа про ситуацію в нашій державі фейками та звинувачувала Україну в обстрілах цивільного населення Донеччини.

Ще одна агітаторка – мешканка Миргорода, називала українських захисників «фашистами». Займаючи антиукраїнську позицію, вона підтримувала дії держави-агресора та глорифікувала окупаційні війська й особисто Путіна. Крім того, вона розміщувала некрологи загиблих загарбників, називаючи їх «героями новоросії».

Читайте також: СБУ викрила депутата Херсонської облради, який допомагав росіянам захопити Скадовськ

На основі зібраних доказів та ряду експертних висновків слідчі СБУ повідомили усім фігурантам про підозру за ч.ч.2, 3 ст. 436-2 ККУ – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Дії полтавця додатково кваліфіковані за ч.1 ст.110 Кримінального кодексу – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Наразі слідство стосовно двох фігурантів завершено, обвинувальні акти скеровано до суду.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила у Горішніх Плавнях на Полтавщині трьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-