Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який готував ракетні удари по аеродромах Кіровоградщини

Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який готував ракетні удари по аеродромах Кіровоградщини

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років за ґратами агенту Федеральної служби безпеки РФ, який готував ракетні удари російських військ по аеродромах Сил оборони в Кіровоградській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Засудженим є різнороб із Кропивницького.

Встановлено, що на завдання російської спецслужби зловмисник обходив периметри об’єктів авіаційної інфраструктури, де намагався виявити бойові літаки Збройних сил України. Особливу увагу він звертав на можливу наявність поблизу зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони.

Зібрані відомості фігурант мав передати своєму російському куратору для коригування ворожого вогню в обхід української ППО.

СБУ затримала ворожого агента під час проведення ним дорозвідки поблизу одного зі стратегічних об’єктів.

Під час обшуку правоохоронці вилучили в затриманого мобільний телефон, який той використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії.

Як виявилося, ФСБ дистанційно завербувала чоловіка на початку 2023 року. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських телеграм-каналах.

Зрадник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ, який перебував у тимчасово окупованому Криму. Для комунікації між собою вони використовували анонімний чат у месенджері. Кожен сеанс листування зрадник розпочинав із кодового слова.

Читайте також: По 15 років тюрми дістали чотири зрадники, які з росіянами штурмували ЗСУ під Роботиним

За співпрацю з ворогом зловмисник отримував "платню" у вигляді криптовалюти.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, до довічного ув’язнення засудили зрадника, який навів ракетний удар РФ по піцерії в Краматорську Донецької області, унаслідок чого загинули 13 людей, ще понад 60 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-