Підприємство забруднило тушами тварин понад 1,3 гектара земель на Київщині

Підприємство забруднило тушами тварин понад 1,3 гектара земель на Київщині

Фото
Укрінформ
У Київській області викрили керівника філії державного підприємства «Укрветсанзавод», яке забруднило тушами померлих тварин понад 1,3 га земель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генпрокурора керівнику філії держпідприємства на Київщині повідомили про підозру у забрудненні та псуванні земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, і зловживанні владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 239, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, директор філії Укрветсанзаводу, що спеціалізується на переробці й утилізації відходів тваринного походження, організував злочинну схему отримання прибутку під виглядом утилізації відходів тварин.

Попри те, що потужності підприємства не дозволяли приймати та утилізувати велику кількість відходів тваринного походження, керівник приймав їх в обсягах, які перевищують граничну норму. У тому числі на утилізацію брали побічні продукти тваринного походження, непридатні для переробки.

Читайте також: У Києві невідомі скинули нафтопродукти в озеро Кирилівське

«При цьому посадовець отримував гроші за нібито переробку простроченого продовольства в корм для тварин і добрива. Фактично ж такі відходи розміщувалися на території підприємства та на комунальних земельних ділянках за його межами. З метою прикриття таких злочинних дій відходи спалювали та засипали землею», - зазначили в ОГП.

За результатами проведених оглядів виявлені 1,3 га засмічених відходами земель.

У відібраних зразках ґрунту встановлене перевищення вмісту показників речовин сірки, суперфосфату, хрому, міді, цинку.

Підприємство забруднило тушами тварин понад 1,3 гектара земель на Київщині / Фото: ОГП

Шкода довкіллю за забруднення та засмічення земель становила понад 1 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у березні на території Літинської селищної ради Вінницької області екологи виявили несанкціоноване складування побічних продуктів тваринного походження на площі 1,8 тис. кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-