Житомирські волонтери передали військовим майже 150 FPV-дронів

Житомирські волонтери передали військовим майже 150 FPV-дронів

Фото
Укрінформ
У Житомирі команда волонтерів склала та передала військовослужбовцям майже 150 FPV-дронів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів волонтер Сергій Защипас.

«Ми з товаришами з 2014 року допомагаємо військовим. Коли почалося повномасштабне вторгнення, була потреба у буржуйках. І ми організували їх виготовлення. Коли їх майже перестали запитувати, ми переключилися на інше. Поговорили з партнером по бізнесу і вирішили, що можемо дозволити собі з нашого заробітку виділяти впродовж місяця кошти на певну кількість FPV-дронів, для яких купуватимемо деталі, а інші наші колеги їх складатимуть. Людям ця ідея сподобалася, і з літа минулого року ми почали займатися FPV-дронами», - зазначив Защипас.

За його словами, проєкт зі збору FPV-дронів має робочу назву «Мисливські бджоли». Деталі для них купують у Китаї, а в Житомирі складають, програмують і перевіряють готове обладнання. За побажаннями військових замовляють для таких дронів певні типи рам.

«Із серпня 2023 року за власні кошти ми виготовили близько 80 FPV-дронів, ще 40 дронів склали за кошти волонтерів. Окрім того, військові надсилали нам деталі, а ми склали і відправили для них понад 20 дронів», - додав волонтер.

Читайте також: Прикарпатські волонтери передали на фронт FPV-дрон від новонародженої дівчинки

Як повідомлялося, у Житомирі презентували платформу «Житомирський дрон», яка дозволяє пройти навчання на інженера FPV-дронів, складати такі дрони на запити військових і отримувати за це часткову компенсацію з місцевого бюджету. Щомісяця завдяки проєкту планують виготовляти до тисячі FPV-дронів для військових.

Фото надав Сергій Защипас

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-