Берлін безкоштовно передасть Львову 12 вживаних трамваїв

Берлін безкоштовно передасть Львову 12 вживаних трамваїв

Укрінформ
Берлінська транспортна компанія безоплатно передає Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Такі трамваї у Львові. Ще у 2018 році місто придбало у Берліні 30 вживаних трамваїв КТ4D. Вони себе досить добре зарекомендували, зокрема, у них є модернізована система керування та живлення. А це дозволяє досить суттєво економити електроенергію. А тепер 12 трамваїв ми отримуємо на безоплатній основі», - розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Проте, за його словами, Львів має оплатити транспортування, розмитнення та переобладнання вагонів під ширину львівської колії, що коштуватиме понад 24 млн грн.

Читайте також: У Львові створили кластер транспорту та логістики

Зокрема, щодо доставки, то ЛКП «Львівелектротранс» уже оголосило відповідну закупівлю. Тож охочі можуть подаватися та брати участь у тендері.

Посадовець додав, що усі трамваї місто мало б отримати навесні – з середини квітня до кінця травня.

Як уточнили у ЛКП «Львівелектротранс», перші трамваї можуть виїхати на лінії наприкінці травня - на початку червня цього року. Планується, що вони курсуватимуть на маршрутах №3 та №6.

Як повідомляв Укрінформ, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) погодив безоплатну передачу Львову 11 трамвайних вагонів з міста Берн. Їх мають передати у другому півріччі 2024 року. Тут доставка вагонів здійснюватиметься коштом швейцарської сторони.

Фото: Володимир Караїм / Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-