У Хмельницькому через війну гостро не вистачає водіїв громадського транспорту

У Хмельницькому через війну гостро не вистачає водіїв громадського транспорту

Укрінформ
У Хмельницькому через мобілізацію загострилась проблема нестачі водіїв комунального громадського транспорту.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступниця директора з виробництва КП «Електротранс» Наталія Свистун.

«Наразі маємо щонайменше 20 вакансій водіїв тролейбусів та автобусів. І з кожним днем потреба зростає», - зазначила Свистун.

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення мобілізовано близько чотирьох десятків працівників комунального підприємства. В їх числі призвали 21 водія: 14 зараз служать у війську, троє безвісно зникли, ще четверо загинули на війні, а замінити їх ніким.

Посадовиця КП «Електротранс» зауважила, що хоч і намагаються різними способами заповнити вакансії, проте проблема залишається.

Читайте також: На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла

«Насамперед, запрошуємо на роботу жінок, вони вже становлять четверту частину водіїв. Коштом підприємства майбутнім водіям і водійкам оплачуємо навчання. Але як тільки вони здобувають категорію D, їх переманюють приватні перевізники, хоча зарплату пропонуємо пристойну. Забезпечуємо і бронювання, однак ця процедура складна та тривала», - розповіла Свистун.

Вона додала, що критичну нестачу кадрів підприємство відчуло після останнього ракетного обстрілу міста 22 березня. Через аварійний стан електромереж у Хмельницькому на багатьох маршрутах замість тролейбусів випустили комунальні автобуси і за кермо посадити не було кого.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині дружини військових навчаються на трактористок.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-