В Івано-Франківську відкрили стелу пам’яті загиблим 50-го полку Нацгвардії

В Івано-Франківську відкрили стелу пам’яті загиблим 50-го полку Нацгвардії

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську, на території 50-го полку Нацгвардії України імені Семена Височина, відкрили пам’ятну стелу загиблим воїнам. Нині тут хвилиною мовчання пом’янули 46 побратимів та вручили посмертні нагороди «За мужність» їхнім рідним.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«На жаль, війна… 50-й полк Нацгвардії України поніс безповоротні втрати. Станом на сьогодні є 46 загиблих воїнів… Є хлопці від 19 років і воїни, яким понад 57. Я особисто очолював тактичну групу полку. Був безпосередньо з хлопцями, майже усіх знав особисто», - сказав командир полку полковник Вадим Ліневський. 

За його словами, серед останньої втрати полку – Бриндзей Михайло, якого вважали зниклим безвісти майже 11 місяців. Тіло воїна привезли разом з іншими під час одного з останніх обмінів. 23-річний військовий загинув під Кремінною, у Серебрянському лісництві.

«Шана їм і вічна пам’ять. Вони охороняють нас з небес, а ми маємо зробити все для того, щоб їх пам’ятати… Підписав наказ по частині. Кожен військовослужбовець, який проходитиме біля пам’ятної стели, відтепер буде відбивати військове вітання», - додав полковник Ліневський. 

Автор пам’ятної стели - Артур Прокіпчук. Разом з ковалями і скульпторами він працював над стелою більше пів року.

«Кожна людина – це відкрита книжка, а країна – це багатотомник. Та орда, яка прийшла на нашу землю, вириває сторінки життя наших людей своїми пазурами. Тут стилізовано показані душі наших вояків, які йдуть до неба», - пояснює ідею пам’ятної стели Артур Прокіпчук.

Читайте також: В Україні сьогодні - День Національної гвардії

Він зізнається, що увесь пам’ятник створили з нового матеріалу. Жодних елементів з території військових дій немає. Каже, металічна частина стели, за задумом, буде ржавіти ще кілька місяців, після чого її законсервують. 

Як повідомляло агентство, на Херсонщині відкрили пам’ятник військовим, які захищали Кочубеївську громаду.

Фото: Ірина Дружук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-