На Миколаївщині перекрили міжрегіональний канал торгівлі наркотиками, зброєю та вибухівкою

На Миколаївщині перекрили міжрегіональний канал торгівлі наркотиками, зброєю та вибухівкою

Відео
Укрінформ
На Миколаївщині поліцейські перекрили міжрегіональний канал збуту, учасники якого торгували наркотиками, зброєю та вибухівкою.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області, передає Укрінформ.

"П’ятеро зловмисників з Первомайщини збували наркотики, зброю і боєприпаси як у регіоні, так і відправляючи товар по Україні за допомогою сервісу поштових відправлень. Щомісячний прибуток угруповання від злочинної діяльності складав більше пів мільйона гривень. Нині фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході оперативних та слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що 41-річний мешканець Первомайського району організував незаконний бізнес, залучивши до своєї злочинної діяльності ще чотирьох знайомих віком від 28 до 35 років. Разом чоловіки налагодили схему збуту наркотичних засобів, зброї і вибухових пристроїв по усій території країни.

У поліції додали, що під час обшуків, у тому числі і за місцями мешкання фігурантів та у їхніх автомобілях, правоохоронці виявили та вилучили понад 4,2 кілограми готового до вживання канабісу, 50 грамів амфетаміну, 120 грамів Альфа PVP, колби та пластикові ємності з невстановленими речовинами.

Крім того, знайдено 44 гранати Ф-1 та 1 граната РДГ 5 із запалами, 48 запалів до ручних гранат (УЗРГМ), 265 набоїв різного калібру, ручні протитанкові гранатомети, рушниці, пістолети різних марок та штик ножі, мобільні телефони, сім-картки, планшети, банківські картки, флеш-накопичувачі. Також вилучено 270 тисяч гривень, майже 4000 доларів понад 3600 Євро та більше 700 крон, пакувальний матеріал, вакуматор, вакумні пакети, накладні та чеки відправок, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності угруповання.

Організатора та двох його спільників слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України.

За узгодженням із прокуратурою усім п’ятьом членам угруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України, а саме зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: На Миколаївщині затримали військового, який хотів продати передані для ЗСУ автівки

Нині суд обрав організатору угрупування та трьом його посібникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, відносно п’ятого фігуранта обрано домашній арешт на той самий строк.

Після проведення усіх необхідних експертиз вирішуватиметься питання щодо надання додаткових кваліфікацій діям кожного з учасників угруповання та перекваліфікації даного злочину на тяжчий.

Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження до організатора наркотичних засобів і психотропних речовин та озброєння.

Як повідомлялося, на Миколаївщині чоловік зберігав у себе вдома велику кількість зброї, включаючи бойові частини ракет.

Фото: скриншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-