У Харкові застосовують погодинні відключення електрики

У Харкові застосовують погодинні відключення електрики

Укрінформ
Ремонтні бригади відновили енергопостачання 325 родин у прифронтових населених пунктах на Запоріжжі, що знеструмлювалися через обстріли. На Сумщині без електрики залишаються споживачі у 82 населених пунктах. Наразі у Харкові погодинні відключення електрики.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мініенерго 25 березня.

На Дніпропетровщині минулої доби через бойові дії знеструмлювалися 193 споживачі. Також за командою диспетчера НЕК «Укренерго» були застосовані графіки аварійних відключень - знеструмлювалися побутові та промислові споживачі. З технологічних причин вимикали 1245 побутових та 47 юридичних споживачів. Усіх заживили.

На Донеччині через бойові дії вимикалися 9189 споживачів у 12 населених пунктах. Ремонтні бригади заживили 8737 споживачів. На ранок без напруги залишалися понад 42,7 тис. споживачів у 78 населених пунктах.

Ремонтні бригади відновили енергопостачання 325 родин у прифронтових населених пунктах Запорізької області, чиї домівки були знеструмлені через обстріли. Також заживлені 2992 абонентів м. Запоріжжя та Запорізького району, які відключалися через технологічні порушення в електромережах. Станом на ранок через ворожі обстріли без світла залишалися 3735 споживачів (51 населений пункт). Із технологічних причин знеструмлені 25 абонентів обласного центру, тривають відновлювальні роботи.

На Кіровоградщині з технологічних причин відключалися повітряні лінії 10 кВ, станом на ранок усі споживачі заживлені.

Читайте також: В Одесі відновили подачу води, світло вмикають на 2-3 години

Внаслідок падіння уламків ворожого дрона відключено повітряну лінію в Миколаївській області, знеструмлені 85 абонентів. Через бойові дії залишаються без світла два споживачі із числа юридичних осіб.

На Одещині станом на ранок 25 березня було знеструмлені 195 тис. споживачів. Усі об’єкти критичної інфраструктури заживлено. Якщо енергетичне обладнання та мережі не витримуватимуть навантаження, кількість знеструмлених споживачів може зростати, попередили в Міненерго.

На Сумщині через ворожий обстріл пошкоджено повітряну лінію електропередачі, відключених споживачів немає. З технологічних причин знеструмлені 446 споживачів у 6 населених пунктах. Загалом без напруги залишаються 7923 споживачі у 82 населених пунктах.

У Харкові ситуація з електропостачанням залишається складною. Застосовуються графіки погодинних відключень, світла немає у 215,8 тис. споживачів. В області знеструмлені 15 тис. споживачів у 62 населених пунктах.

У Херсоні через ворожі обстріли знеструмлені 125 споживачів; на території області відключені 3780 абонентів у 4 населених пунктах.

Читайте також: На Харківщині без стабільного енергопостачання залишаються понад 200 тисяч абонентів - Президент

На Хмельниччині заживили всіх споживачів. Однак вранці та ввечері можливе застосування мережевих обмежень.

На Чернігівщині через бойові дії знеструмлені 24 населених пункти, загалом – 1392 абоненти.

Як повідомлялось, 22 березня російські війська атакували Харків та область ракетами С-300 та "Іскандерами-М". Унаслідок ударів по енергетичній інфраструктурі місто залишилося без електроживлення.

Із 25 березня діють графіки відключення по Харкову та частині районів області. Вранці 25 березня вдалося відновити роботу метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-