У модульному містечку Львова переселенці плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

У модульному містечку Львова переселенці плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У модульному містечку на Сихові у Львові з травня минулого року організували осередок плетіння маскувальних сіток для військових. Відтоді виготовили та передали на передову 140 сітки.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Матеріали для сіток закуповують завдяки коштам Згромадження отців Салезіян Святого Івана Боско УГКЦ, також до зборів приєднуються мешканці містечка та всі, хто хоче і може. Важливо, щоб кожен з нас долучався до допомоги нашим військовим, адже коли всі разом допомагаємо, ми будемо на крок ближче до перемоги», - каже один з адміністраторів модульного містечка на Сихові о. Андрій Платош зі Згромадження отців Салезіян.

До плетіння сіток приєднуються і молодші, і старші жителі містечка, як жінки, так і чоловіки. Вже сплели 140 маскувальних сіток, які волонтери передали на фронт. Працюють по кілька годин та в умовні дві зміни.

Читайте також: На Хмельниччині запрацював чат-бот для ветеранів та їх родин

У модульному містечку на Сихові мешкають вимушено переміщені люди з тимчасово окупованих територій України. У містечку є 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання. Тут є житлові блоки, санвузли та їдальні, а під потреби людей з інвалідністю адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Також тут облаштували 10 дитячих кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок. Зараз тут мешкає майже 1000 осіб, з них майже 260 – діти.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року завдяки уряду Польщі у Львові облаштували прихисток для 1400 переселенців. Нове, як його вже нарекли в народі, «зимове» модульне містечко компактно розгорнули поміж високих стін з багатоповерхівок сихівського масиву та соснового лісу. Сюди переселили всіх людей, які проживали в «літніх» модулях міста, які залишили, як резерв.

Фото:  Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-