Міністерка оборони Нідерландів відвідала Дніпро

Міністерка оборони Нідерландів відвідала Дніпро

Фото
Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен відвідала місто Дніпро, поклала квіти до пам'ятника загиблим українським військовослужбовцям та відвідала військові навчальні частини.

Про це вона написала у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

«В Україні я відвідала місто Дніпро, яке знаходиться недалеко від лінії фронту. Я поклала квіти до пам’ятника загиблим українським військовослужбовцям. Я також спілкувалася із рятувальниками біля зруйнованого багатоквартирного будинку, який перетворився на руїни. Російська ракета призвела тут до численних жертв», - написала Оллонґрен.

Вона також зазначила, що разом із заступником міністра оборони України Юрієм Джигиром я відвідала військові навчальні частини. «Було вражаюче бачити, наскільки реалістично українські солдати готують своїх новобранців», - відзначила міністр оборони Нідерландів.

Читайте також: На Херсонщині відкрили памятник військовим, які захищали Кочубеївську громаду

Оллонґрен також розповіла, що перебуваючи на військово-ремонтному об'єкті у Дніпропетровській області, побачила, як обслуговується військова техніка. «Це потребує технічної винахідливості та більшої кількості запчастин. Тут я ще раз побачив величезну стійкість України», - зауважила вона.

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак подякував міністру оборони Королівства Нідерланди Кайсі Оллонґрен за політичну, гуманітарну та військову підтримку.

«Представники військового командування розповіли про ситуацію на фронті. Акцентували на тому, яку тактику використовує противник. Зазначили, що потрібно українському війську, аби переломити хід війни й здобути перемогу. Це далекобійна зброя, авіація, сучасна протиповітряна оборона, засоби РЕБ. Презентували й БПЛА вітчизняного виробництва», - написав він у Телеграмі.

Лисак відзначив, що зараз триває будівництво фортифікації, розвивається мережа реабілітаційних центрів. І в цих питаннях активну допомогу надають в тому числі й міжнародні організації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен обговорили посилення протиповітряної оборони України й забезпечення українських захисників артилерією, бронетехнікою та безпілотниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-