Поліція викрила групу замовних паліїв

Поліція викрила групу замовних паліїв

Фото
Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру зловмисникам з Київської та Житомирської області, які за гроші здійснювали підпали чужого майна і знімали відео.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора організаторам та учасникам злочинної групи повідомили про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, двоє громадян організували злочинну групу. До її діяльності залучили ще дев’ятьох осіб, які безпосередньо здійснювали підпали. Учасники групи – жителі Київської та Житомирської області.

Послуги паліїв можна було замовити через Телеграм-канал. Після досягнення домовленості з клієнтом підозрювані за фінансову винагороду закидали будинки й квартири жертв пляшками із запалювальною сумішшю, фільмуючи підпал чужого майна на камеру. Відзняте відео вони надсилали клієнтам на підтвердження виконання замовлення.

Вартість такої послуги сягала 3000 доларів США.

Читайте також: На кордоні з Угорщиною затримали іноземця, який вивозив українку в сексуальне рабство

Правоохоронці викрили факти пошкодження майна цією злочинною групою в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, поліція розглядає всі версії пожежі на Осокорківських озерах у Києві, включно із підпалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-