Велика Писарівка на Сумщині зруйнована на 40% - ОВА

Велика Писарівка на Сумщині зруйнована на 40% - ОВА

Укрінформ
Велика Писарівка найбільше потерпає від російських авіаударів та обстрілів на Сумщині — селище зруйноване на 40%.

Про повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, передає Укрінформ із посиланням на сайт обласної військової адміністрації.

"Значно потерпає від ворожих обстрілів все прикордоння, та найбільше - Великописарівська громада. Зокрема, у населених пунктах Великописарівської громади – Попівці та Лукашівкці – руйнування досягає 90%. Сама Велика Писарівка зруйнована на 40%: постраждав центр громади – пошкоджені школа, адміністративна будівля, суд, поліція, бібліотека тощо", - поінформував він.

Із 13 березня у Великій Писарівці проводять евакуацію. Станом на 19 березня з селища евакуювали 299 осіб, з них 29 дітей. Сьогодні протягом дня ще близько 30 осіб евакуюється з Великописарівської громади, сказав Артюх.

Читайте також: Ворог вночі та зранку обстріляв шість громад на Сумщині

"Більшість жителів розміщуємо в Охтирській громаді, яка надала пристойні місця, харчування, медичне забезпечення. З людьми працюють психологи. У громаді працюють громадські і міжнародні організації, які забезпечують жителів Великописарівки продовольством і засобами гігієни", - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, у Великописарівській громаді Сумської області залишилося 80 родин з дітьми. Влада планує примусову евакуацію дітей із Великописарівської громади та Середино-Будської громад.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-