На Тернопільській митниці викрили у корупції двох посадовців

На Тернопільській митниці викрили у корупції двох посадовців

Фото
Укрінформ
Служба безпеки ліквідувала корупційну схему на Тернопільській митниці, через яку держбюджет недоотримав майже 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області, передає Укрінформ. 

«На підставі зібраних доказів двом посадовцям Тернопільської митниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)», - йдеться у повідомленні.

За даними силовиків, інспектори митної служби вносили неправдиві дані в систему митного оформлення, що дозволяло підприємцям ввозити в Україну товар за нульовою ставкою оподаткування. Під час досудового розслідування встановлено, що співробітники митниці минулого року допомогли підприємцеві уникнути сплати митних платежів на майже 2 мільйони гривень, підтвердивши недостовірні відомості про прилади нічного бачення, що ввозилися з-за кордону для комерційного продажу. За ці «послуги» підприємець надав одному із митників близько 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи та в помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили чорнові «бухгалтерські» записи; мобільні телефони; комп’ютерну техніку та банківські картки.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Керівника Чернівецької митниці звільнили через контрабанду електронних сигарет

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України і Офіс генерального прокурора ліквідували масштабну корупційну схему на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці, посадовці якого займалися систематичними поборами з перевізників.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-