СБУ затримала російського агента, який шукав слабкі місця в лінії оборони на півночі країни

СБУ затримала російського агента, який шукав слабкі місця в лінії оборони на півночі країни

Укрінформ
Служба безпеки України затримала російського агента, який вивідував розташування укріплювальних районів й опорних блокпостів на прикордонні Чернігівської області, а також орієнтовні локації зенітно-ракетних комплексів української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Зловмисником виявився місцевий комунальник. Встановлено, що він виконував завдання Федеральної служби безпеки Росії.

Для збору розвідданих чоловік об’їжджав на велосипеді місцевість та приховано фотографував локації Сил оборони. Зібрані відомості мав передати ФСБ через месенджер у вигляді медіафайлів із прив’язкою до місцевості.

Служба безпеки України спрацювала на випередження – завчасно затримала фігуранта, завадивши йому передати розвідінформацію російським загарбникам.

Під час обшуку в помешканні ворожого агента правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку й інші докази злочинної діяльності.

Як виявилося, чоловіка дистанційно завербував співробітник прикордонного управління ФСБ по Брянській області. Особа останнього вже встановлена.

Читайте також: Дрони ГУР атакували російський Енгельс, де розташований військовий аеродром - джерело

У поле зору російської спецслужби фігурант потрапив ще в кінці 2023 року через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських телеграм-каналах.

СБУ оголосила затриманому підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області затримали агента російської воєнної розвідки, який розвідував місця базування й переміщення комплексів протиповітряної оборони ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-