На Одещині прикордонники затримали групу ухилянтів у костюмах хімзахисту

На Одещині прикордонники затримали групу ухилянтів у костюмах хімзахисту

Відео
Укрінформ
Прикордонники в Одеській області затримали вісьмох порушників, які у захисних комбінезонах намагалися пройти Кучурганський лиман.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

Як зазначається, прикордонники затримали групу осіб неподалік села Градениці Біляївського району.

За даними ДПСУ, канал незаконного переміщення людей через кордон організували двоє чоловіків. Вони підшукували потенційних «клієнтів», підвозили їх до одного з сіл у прикордонні та давали вказівки щодо подальших дій. За свої "послуги" ділки просили по 5300 доларів. При цьому частину суми – 1000 доларів - «клієнти» мали перераховувати на криптогаманець.

Оскільки маршрут мав проходити через Кучурганський лиман, «клієнтів» ділки одягли у захисні костюми.

Двом організаторам повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та обрано запобіжний захід.

Читайте також: Військовий: Кожен українець має стати на захист держави, щоб не довелось воювати на боці РФ

Щодо вісьмох ухилянтів складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

Як повідомлялось, днями на Закарпатті в річці Тиса виявили тіло 33-річного харків’янина. За даними прикордонників, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну це вже 22-й випадок загибелі під час спроби подолання річки, якою пролягає кордон з Румунією.

фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-