У Закарпатському ТЦК прокоментували спробу самогубства чоловіка

У Закарпатському ТЦК прокоментували спробу самогубства чоловіка

Укрінформ
У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявляють, що чоловік, який намагався вчинити самогубство, був у неадекватному стані, імовірно під дією наркотичних речовин, і фізичну силу до нього у ТЦК не застосовували.

Про це йдеться у заяві на сторінці ОТЦК і СП у Фейсбуці щодо інциденту, який стався у приміщенні Хустського РТЦК 14 березня з харків'янином 1996 р.н., передає Укрінформ.

Як зазначається, громадянин Євгеній Хабаров був затриманий 13 березня під час спроби незаконного перетину кордону і направлений до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава для уточнення військово-облікових даних. Але під час проведення ВЛК громадянин заявив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його було переведено до РТЦК у м. Хуст.

"У Хустському РТЦК громадянин Хабаров Є.В. поводився неадекватно. Між 3 год. 10 хв. та 3 год. 30 хв. 14 березня 2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК", - стверджують у ТЦК.

За його інформацією, черговий роти, зауваживши, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить із вбиральні, зайшов до туалету та помітив того на підлозі непритомного, поряд були сліди крові. "Хабарову Є.В. було надано невідкладну домедичну допомогу... На обох передпліччях у нього були незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду", - заявили в ТЦК.

На місце викликали "швидку", яка госпіталізувала чоловіка. Медики, за даними ТЦК, зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані, що "міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин". У спідній білизні чоловіка було виявлено пластину препарату «Гідазепам», який використовують при невротичних і психопатичних астеніях, у якій були відсутні 5 таблеток з 10, стверджують у ТЦК.

Читайте також: Вдавали працівників ТЦК і ДБР: у Києві шахраї видурили у чоловіка ₴1,7 мільйона

"Зі всією відповідальністю заявляємо, що жодної фізичної сили до громадянина Хабарова Є.В. співробітниками РТЦК не застосовувалося. Подряпини на обличчі... Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції", - наголошують у ТЦК.

У центрі також закликали "припинити маніпуляції щодо цього випадку і не кидати тінь на співробітників ТЦК".

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що у Хустському РТЦК та СП проводять службову перевірку через повідомлення про ймовірну спробу самогубства військовозобов'язаного.

Дівчина військовозобов'язаного у соцмережі опублікувала фото свого хлопця з лікарні і заявила, що його "викрали з готелю" прикордонники, а в РТЦК його нібито побили і "довели до самогубства". Вона звернулась до правоохоронців.

У ЗМІ також поінформували, що поліція Закарпатської області відкрила кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України, тобто доведення до самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-