Хмельницький з початку року спрямував понад ₴700 мільйонів на підтримку ЗСУ

Хмельницький з початку року спрямував понад ₴700 мільйонів на підтримку ЗСУ

Укрінформ
Із початку року з бюджету Хмельницької громади спрямували понад 700 млн грн на підтримку Сил оборони.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«Із початку року ми понад 700 млн грн виділили на обороноздатність. Сюди не включаємо підтримку ВПО, будівництво укриттів, медичну допомогу, пільговий проїзд, безкоштовне харчування дітей військовослужбовців в усіх наших навчальних закладах», - зазначив Симчишин.

За його словами, громада має кілька напрямків підтримки Сил оборони. Зокрема, це субвенції на військові частини та спецпідрозділи для придбання ними обладнання та ремонт техніки.

Окрім того, це гроші, які виділяють на закупівлю виконавчим комітетом дронів і квадрокоптерів, а також на придбання комплектуючих для власного збору FPV-дронів. Ще є видатки на програму національного спротиву, через яку фінансується переважно територіальна оборона.

Читайте також: Вінницька громада технічно підсилила військові частини, які збивають ворожі дрони

«Окрім того, ми звільняємо військові частини від загальнообов’язкових платежів до міського бюджету, аби вони могли спрямувати ці кошти на власні потреби. Маємо також матеріальні виплати чинним, демобілізованим військовослужбовцям, на лікування і реабілітацію поранених, а також родинам загиблих. На ці цілі ми теж додали кошти на сесії (відбулася 13 березня – ред.). Компенсуємо поховання сім’ям Героїв», - додав мер.

Окрім того, з місцевого бюджету виділили 6 млн грн на програму ґрантової підтримки, яка пов’язана винятково з обороноздатністю. У її межах проєкти, розробки, ідеї, ініціативи, які будуть визначені спеціальною комісією за трьома напрямками (електронне обладнання, програмне забезпечення, засоби спецзахисту), фінансуватимуться як ґранти з міського бюджету.

Симчишин зауважив, що через вилучення «військового» ПДФО бюджет громади втратив 1 млрд 245 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, на підтримку Сил оборони з бюджету Хмельницької міської громади додатково виділили 220 млн гривень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-