У Хмельницькому вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру Маріуполя

У Хмельницькому вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру Маріуполя

Фото
Укрінформ
На майдані біля Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені М.Старицького відбулася мирна акція вшанування загиблих від ворожої авіабомби у драмтеатрі Маріуполя.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед театром у Хмельницькому зібралися близько сотні маріупольців та хмельничан, аби вшанувати пам'ять загиблих внаслідок ворожого авіаудару по Маріупольському драмтеатру. До акції долучились колективи місцевих закладів культури.

У Хмельницькому вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру Маріуполя / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Вони запалили лампадки та виклали свічками слово “ДІТИ”.

Одна із учасників акції маріупольчанка Світлана Сторчак пригадала день трагедії:

“Багато людей з нашого підвалу, де ми переховувались, ходили по місту, шукали їжу. І раптом - вибух. Ми не одразу зрозуміли, що бомба попала в драмтеатр. Вважали його безпечним місцем, там же був напис “діти”... Це було пекло. Через декілька днів після цього жахіття нам вдалося вирватися з Маріуполя”, - розповіла жінка.

Читайте також: У Житомирі вшанували пам’ять загиблих під час авіаудару по Маріупольському драмтеатру

Як повідомлялося, 16 березня – річниця одного з найбільших терактів, які здійснила Росія в Україні. В цей день російський літак скинув дві надпотужні (ймовірно 500-кілограмові) бомби на будівлю Маріупольського драмтеатру, де переховувалися жителі. Кілька сотень людей з дітьми загинули під завалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-