На Донеччині у 2022 році росіяни знищили посіви на понад трьох тисячах гектарів

На Донеччині у 2022 році росіяни знищили посіви на понад трьох тисячах гектарів

Укрінформ
На Донеччині у 2022 році росіяни знищили посіви на понад трьох тисячах гектарів, вірогідність спалення засіяних полів залишається і сьогодні.

Про це повідомила на брифінгу заступниця директора Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА Олена Рибакова, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Найбільша цифра спалених полів у нас була за 2022 рік, тільки на підконтрольній українській владі території згоріло більше трьох тисяч гектарів. Тих, що згоріли у 2023 році, напевно, в десять разів менше, ніж у 2022-му, бо до повномасштабної війни сіра зона, лінія зіткнення ще була засіяна озимими культурами з 2021 року», - зазначила Рибакова.

За її словами, зараз сіру зону не засівають через прильоти ворожих снарядів.

«Наразі ці поля не засіяні, тому немає таких великих площ займання, як було у 2022 році. Але вірогідність загоряння від снарядів засіяного поля на Донеччині, звісно, залишається і на сьогодні», - додала заступниця керівника департаменту ОВА.

Читайте також: На Донеччині планують розмінувати 61,5 тисячі гектарів сільгоспземель

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області у 2021 році до повномасштабного вторгнення Росії в Україну посівна площа сільгоспземель складала понад 1,041 млн гектарів, а у 2024 році - 337 тис. гектарів, тобто зменшилася втричі.

Фото ілюстративне / Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-