З Великописарівської громади на Сумщині евакуювали майже 200 людей

З Великописарівської громади на Сумщині евакуювали майже 200 людей

Фото
Укрінформ
На Сумщині з Великописарівської громади Охтирського району, де зараз найбільш загострена безпекова ситуація, за останні три дні виїхали понад 180 жителів.

Про це повідомляє в Телеграмі Сумська ОВА, передає Укрінформ.

"На Сумщині з Великописарівської громади Охтирського району, де зараз найбільш загострена безпекова ситуація, за останні три дні виїхали понад 180 жителів. Обласна військова адміністрація у співпраці з військовими, правоохоронцями забезпечує евакуаційні заходи, надаючи всебічну підтримку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх разом з головою Великописарівської громади та старостою одного з населених пунктів узгодили плани подальших дій щодо евакуаційних маршрутів та безпеки населення.

"Найбільша кількість жителів 84, з них 20 дітей, виїхали з Великої Писарівки після масованих обстрілів громади", - повідомив він.

За словами Артюха, внаслідок обстрілів Великописарівської громади протягом п'яти днів (з 11 по 15 березня ) загинуло троє людей, поранено – 13, з них п'ятеро дітей.

Він наголосив, що в громаді не припиняється робота щодо інформування населення про необхідність виїзду з територій, які невпинно зазнають ворожого вогневого впливу.

Як повідомляють в ОВА, наразі на Сумщині з небезпечних територій вже евакуювалося 4523 людини, у тому числі 829 дітей.

Читайте також: З найнебезпечніших громад Харківщини евакуювали майже 70 дітей

На сьогодні виїхали всі мешканці з 22 населених пунктів, розташованих на території трьох районів шести територіальних громад, які підлягали евакуації.

В ОВА закликали мешканців прикордонних населених пунктів потурбуватися про свою безпеку, зв’язуватися з представниками влади та виїздити в безпечніші місця.

Як повідомляв Укрінформ, у Великописарівській громаді на Сумщині евакуйовують цивільне населення, місцева влада організувала евакуацію громадським транспортом, тих, у кого є машини, просять покинути територію громади самостійно.

Фото: Сумська обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-