На Хмельниччині створена перша охоронна зона для збереження об'єктів Червоної книги

На Хмельниччині створена перша охоронна зона для збереження об'єктів Червоної книги

Укрінформ
У Хмельницькій області вперше створено охоронну зону для збереження біорізноманіття у лісах - об’єктів Червоної книги України.

Про це, як передає Укрінформ, повідомили в Департаменті природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА.

“Розпорядженням Хмельницької обласної військової адміністрації від 14 березня 2024 року створена перша охоронна зона для збереження біорізноманіття у лісах та затверджений її паспорт”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Вінниччині у полі помітили бурого ведмедя

Зазначається, що охоронна зона розташована в межах Маківського лісництва філії “Кам’янець-Подільське лісове господарство” Державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України”, біля села Привороття Друге на території Гуменецької сільської громади. Є частиною території ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Кармалюкова гора”.

Новостворена зона охоплює площу 71,4 гектара і має комплексне призначення. Оскільки крім охорони 13 видів рукокрилих ссавців та їх ключового зимового оселища, поєднує декілька інших об’єктів охорони, зокрема лісового масиву, де зростає ряд видів рослин, занесених до Червоної книги України, передусім – підсніжник білосніжний та кілька видів орхідей.

Як додають у Департаменті, на відміну від територій та об’єктів природно-заповідного фонду, такі охоронні зони мають більш гнучкий характер, можуть бути адаптовані до умов середовища, що змінюється.

Читайте також: Екологи розробили програму для порятунку популяції зубрів в Нацпарку «Залісся»

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відновлять обміліле озеро Синє в Подільському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-