У Кропивницькому попрощалися з трьома загиблими воїнами

У Кропивницькому попрощалися з трьома загиблими воїнами

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому попрощалися з трьома загиблими на війні бійцями.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 14 березня, вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища знайшли старший солдат Сергій Кормільченко, солдат Дмитро Сінченко та старший сержант Андрій Васильченко», - йдеться у повідомленні.

Сергій Кормільченко народився 4 листопада 1975 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №31. Закінчив професійно-технічне училище №8 за спеціальністю газоелектрозварювальник.

Від перших днів повномасштабного вторгнення Росії Кормільченко добровільно став до лав Збройних сил України. Служив на посаді старшого стрільця, виконував бойові завдання на Запорізькому та Донецькому напрямках. Був поранений, після лікування знову повернувся до підрозділу. Був відзначений відомчими нагородами.

Старший солдат Сергій Кормільченко загинув 5 березня 2024 року під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

Дмитро Сінченко народився 4 липня 1986 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі № 11. Закінчив кібернетико-технічний коледж. Далі навчався в Центральноукраїнському національному технічному університеті, отримав диплом магістра.

Із 2010 року очолив громадську організацію «Асоціація політичних наук». У 2022 році Сінченко закінчив навчання у Києво-Могилянській академії та отримав диплом магістра. Працював позаштатним кореспондентом провідних всеукраїнських видань: «День», «Українська правда», «Радіо Свобода», «Тиждень». Був переможцем багатьох журналістських конкурсів.

Займався антикорупційними розслідуваннями, покращенням роботи органів місцевого самоврядування, імплементацією реформ на місцевому рівні, просуванням національних інтересів, декомунізацією та деколонізацією публічного простору.

За час активної громадської діяльності став співавтором десятка нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування, сотень статей на гостру соціальну тематику та журналістських розслідувань.

Під його керівництвом реалізували десятки проєктів для активної молоді, журналістів, депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, медичних працівників.

На початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Сінченко добровільно став на захист Батьківщини, доєднався до лав Української добровольчої армії. Служив сержантом стрілецької роти. Мав позивний «Перун».

Загинув Сінченко 22 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області під час виконання бойових завдань.

Васильченко народився 31 серпня 1969 року в Армавірі Краснодарського краю. Через рік родина переїхала до Кропивницького. Навчався в загальноосвітній школі №16. Закінчив машинобудівний технікум.

У жовтні 2023 року Андрій Васильченко став до лав Збройних сил України. Служив на посаді сапера інженерно-саперного відділення. Загинув 6 березня 2024 року під час оборони від російських агресорів населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого у Кропивницькому провели в останню путь трьох воїнів, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Фото: Кропивницька міська рада / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-