У Миколаєві затримали інформатора ФСБ, який шпигував за військовими колонами

У Миколаєві затримали інформатора ФСБ, який шпигував за військовими колонами

Укрінформ
Служба безпеки України викрила ворожого інформатора, який шпигував за переміщенням по Миколаєву військових колон Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що фігурант працював на завдання Федеральної служби безпеки РФ.

Спостережний пункт для збору розвідданих чоловік облаштував у власній квартирі. Із вікон помешкання він спостерігав за інтенсивністю руху підрозділів Збройних сил України однією з ключових автотрас у напрямку передової.

Під час переміщення української бойової техніки зловмисник намагався встановити її орієнтовну кількість, особливу увагу звертав на зразки важкого озброєння.

Співробітники СБУ викрили ворожого агента й задокументували факти його розвідувально-підривної діяльності.

Щоб убезпечити шляхи переміщення українських військ, були проведені комплексні заходи.

Зловмисника правоохоронці затримали «на гарячому». Під час затримання він разом із сином чинив фізичний спротив, однак безуспішно.

Встановлено, що фігурант був на зв’язку з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим, відомим під псевдонімом «Лохматий». Останній переховується в тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ. Комунікацію вони підтримували через анонімний чат у месенджері. Там фігурант викладав розвідувальні «звіти».

Під час обшуку в помешканні затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

Читайте також: СБУ затримала агентку РФ, яка «зливала» дані про ЗСУ перед визволенням Харківщини

Слідчі оголосили зловмиснику підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала російського диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій і рухомого складу біля вузлової станції в Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-